STRONA GŁÓWNAO SERWISIEZAWODYGALERIETERMINARZZAWODNICYFORUMSPONSORZYGIEŁDASONDY
Najbliższe zawody
Patroni serwisu
Najnowsze zdjęcia
Dodatki serwisu
Forum
» Zawody » Zawody » Regulaminy techniczne 2011
Strony: 1234
Autor
Wątek: Regulaminy techniczne 2011
Adam Trzebiatowski

Paweł Świtajski napisał:

Proszę nie czytać regulaminu wyrywkowo i między wierszami...

"- offset kół: dozwolony w granicach bocznego obrysu nadwozia
- elementy zewnętrzne karoserii (lusterka, spojlery, lotki, wydechy): dopuszcza się wystawanie maksymalnie o 15mm wyłącznie od przedniego lub tylnego obrysu karoserii"

Koła nie mogą wystawać poza boczny obrys.
Elementy karoserii mogą wystawać tylko poza przedni lub tylny obrys, więc zaliczanie do nich kół z przesadzonym offsetem nic nie da.

Ale gdzie to przeczytałeś bo ja przeczytałem regulamin na ten rok zawodów a przeczytałem regulamin ramowy i techniczny dla każdej klasy.
Rafał Rauchfleisz
Przecież na stronie głównej w "Najnowszych wiadomościach" jesli link do najnowszych regulaminów na 2012. Masz do przeczytania 3 krótkie pdfy (dwa ramowe i jeden Twojej klasy). Wszystko jest na tacy podane...
Zapis o niewystawaniu kół był już obowiązujący we wcześniejszych regulaminach.

EDIT: Aby nie było, że pomóc nie chcę... Zapisałeś się do WRC, więc Regulamin Techniczny/ kl.-WRC, punkt 2, podpunkt 4.

edytowany 2012-02-19 09:18:10 przez Rafał Rauchfleisz
Adam Trzebiatowski
aaaa dziękuj za odpowiedz ja myślałem że mogą lekko wystawać to najwyżej będe jeździł na innej budzie.

edytowany 2012-02-19 12:32:38 przez Adam Trzebiatowski
Sebastian Koperski
Witam Wszystkich serdecznie
Zamierzam wystartować w 7 Rajdzie Zimowym ale mam problem ponieważ jeden z zawodników zwrócił mi uwagę że nie mogę wystartować swoim Fordem GT z powodów przepisów chodzi FIA.
A ja wiem że takie auto posiada homologację FIA i startuje w rajdach.
Chciałbym wystartować i nie wiem czy jechać na zawody czy rezygnować
Pozdrawiam
Adam Trzebiatowski
Witam to zależy w jakiej klasie pan jeździ. Jeżeli WRC/S2000 to musi mieć pan karoserie dopuszczone jakąś z tych lub nowszych : http://picasaweb.google.com/113920073386636168538/KaroserieDopuszczoneDoStartowWMLR2010?gsessionid=TDLqAGkpjTC0VQL7qPfCcA# .
Ale ten raz to może pan wystartować ty fordem bo jak ja sie pytałem to w jednych zawodach bym mógł wziąć udział karoserią Toyoty Supry. Ale to w ostatecznym wypadku jak bym nie miał żadnej innej.
Sebastian Koperski
Dzięki za info
Po pierwsze nie jestem Pan tylko Sebastian
Maiłem zamiar wystartować w s2000 ale chyba nie będę w ogóle startował.
Z tymi budami to bez sens zrozumiał bym takie wymogi dla rallycross ale dla wyścigów ulicznych?
Zresztą nie moja sprawa. Tak samo twoja buda Supra to przecież potęga w wyścigach natomiast subaru i lancer albo delta gdzie na asfalt a szuter, śnieg super. Czyli jednym słowem takie autka jak RX7 E30 Silvia Skyline nie maja czego szukać na tych zawodach.A szkoda
Pozdrawiam
Rafał Wojtysiak

Sebastian Koperski napisał:

Z tymi budami to bez sens zrozumiał bym takie wymogi dla rallycross ale dla wyścigów ulicznych?
Zresztą nie moja sprawa. Tak samo twoja buda Supra to przecież potęga w wyścigach natomiast subaru i lancer albo delta gdzie na asfalt a szuter, śnieg super. Czyli jednym słowem takie autka jak RX7 E30 Silvia Skyline nie maja czego szukać na tych zawodach.A szkoda
Pozdrawiam

Te zawody to nie są wyścigi uliczne tylko RAJDY.
Sebastian Koperski
Teraz już zrozumiałem co to są za zawody. Dzięki za informację i przepraszam wszystkich za zaśmiecanie wątku.
pozdrawiam i życzę udanych zawodów
Adam Trzebiatowski
Na te jedne zawody to by pana dopuścili z tym Fordem ale na następne by pan musiał już mieć jakąś WRC
Rafał Rauchfleisz
A może, aby już było wszystko OK, to założyć silnik odpowiedni dla klasy S1600 i w niej wystartować?
Paweł Szczepkowski
Jak przeczytasz regulamin techniczny to zobaczysz że tam jest określone jakie warunki oprócz silnika muszą zostać spełnione aby model i zawodnik mogli jeździć w danej klasie.

Pozostaje oprócz silnika temat karoserii, pakietu i tuningu w modelu.

Sprawdź proszę regulamin.
Rafał Rauchfleisz
A to do mnie, czy do Adama? Ja to wszystko dobrze wiem.
Strony: 1234
KONTAKTREKLAMA W SERWISIESONDYGIEŁDAFORUMTERMINARZO SERWISIE
© 2009 - 2012 by Arat Media